Intygsgruppen - Specialister på läkarintyg - Läkarintyg för alkohol och droger

Alkohol och droger

Checklista

  •  Legitimation Glasögon/Linser (Om du använder) 
  • Lista på aktuella mediciner

Transportstyrelsen kan kräva att du kan påvisa att du är nykter och/eller drogfri. För att kunna göra detta träffar du en specialistläkare samt lämnar särskilda blod och urinprov. Proven tas för att kontrollera om det finns spår av narkotika eller om det föreligger alkoholintag. Hur många prov du behöver göra står i det papper du fått från Transportstyrelsen.

Hur går det till?

Du är välkommen till vår mottagning för att starta din provperiod. Ta med dig alla papper du fått hemskickade så går vi igenom dom tillsammans och planerar. Vi skickar in din ansökan om körkort med villkor om alkolås.

Observationstiden: Under de kommande månaderna får du lämna ett antal prover med kort varsel, hos oss. Blodprover avser kontroll av alkoholintag och urinprov tas för kontroll av droger. Urinens kreatinin värde tas också för att om du druckit stora mängder vätska innan provet, blir drogtestet ogiltigt.
Vid den avslutande provtagningen går vi igenom provsvaren och ställer några frågor. Vi gör klart ditt intyg och skickar till Transportstyrelsen.

Körkort med alkolås

Läs mer om läkarintyg för alkolås här »

Pris för drog- och alkoholprover

Alkoholprov: 900:- inkl moms
Drogtest:
1-2 substanser : 900:- inkl moms
3-5 substanser : 1000:- inkl moms
Alkolåsintyg med blodprov och urinprov: 1900:- inkl moms
Slutligt läkarintyg: 600:- inkl moms

Pris: Från 900 kr ink.moms

Boka tid